Over mij

Mijn naam is Anita de Brouwer- van den Heuvel en samen met mijn man woon ik in het mooie 's-Hertogenbosch (Engelen) . Waar we eerst nog tegen de binnenstad van 
's-Hertogenbosch  woonden, zijn we in 2019  verhuisd naar het buitengebied zodat we meer kunnen genieten van rust , ruimte en groen. Ook voor onze dieren is de ruimte een belangrijke factor geweest om te verhuizen.

Wij hebben vanaf ongeveer 2010 onze Cattery Dukes & Duchesses, waar wij met liefde en plezier  onze katten met aandacht omringen en voor zorgen.  Een aantal jaren is de cattery vanwege gezondheidsredenen van mij on hold gezet, gelukkig is dat allemaal verleden tijd en gaan  we weer met veel plezier en net zo veel enthousiasme door als iedereen gewend van ons  is!

De cattery naam is ontstaan naar de verwijzing van 's-Hertogenbosch, het vroegere bos van de hertog en hertoginnen. Dukes and Duchesses betekent letterlijk; Hertogen en Hertoginnen.

Onze cattery bestaat uit PKD vrije katten, ze zijn allen getest op FIV/FELV, zijn geent en gechipt, in bezit van een Europees Dierenpaspoort . Ze worden meerdere malen per jaar door de dierarts onderzocht.

Tevens ben ik in bezit van een diploma Vakbewaamheid Dierenbesluit, houder van honden en katten (2021) zodat ik gediplomeerd ben en op de hoogte ben van dierenwelzijn. Ook op het oog met de wetgeving van de kortsnuiten, gaan wij de langere neuzen weer terug fokken, dat is eigenlijk altijd ons fokbeleid geweest. 

Wij zijn al jaren lid van de NLKV waar ook onze kittens de stamboom van krijgen,

Ook zijn wij non-caged, onze katten leven niet in kooien maar hebben de beschikking tot alle ruimtes in het huis.  Voor buiten hebben wij een kattenren laten maken met het oog voor hun veiligheid zodat ze niet de tuin kunnen ontglippen en daardoor in gevaarlijke situaties kunnen belanden. Ze maken daar echt veel gebruik van en zo kunnen we op warme en droge dagen fijn met elkaar buiten zitten,

Kattenliefde;


Mijn snoezels van poezels hebben een vreemde tik,
Ze wonen bij mij in een restaurant en de ober ben ik.

De één wil kalkoen , de ander het liefst "kaviaar"
Zo staan er door het hele huis maar liefst 10 bordjes klaar!

Dan zou je zeggen, opgelost, maar nu komt het leuke!
als de ober pauze heeft en zich bevind naar de keuken.

Dan volgen er steevast 7 poezels in een rij,
en let op die oogjes, die kijken dan zo blij!

Want als de ober pauze heeft, dan gaat het gebeuren,
die gaat een boterham met pindakaas besmeuren!

Of het de kleur is, de geur is, of allebei....
Sorry poezels, pindakaas is voor mensen, dus dat boterhammetje voor mij!Auteur: Anita de Brouwer- van den Heuvel/2012